26 Ağustos 2009 Çarşamba

Zetiyani

1 adet Tavuk göğsü,
2 adet Tavuk Budu,
2 su bardağı ayıklanmış Ceviz,
2 diş Sarımsak,
1 tatlı kaşığı (silme) Toz Kişniş(Kinzi),
Biraz Zaprana* (yalancı safran).

Tavuğu haşlayın ve didin(çok küçük olmasınlar, dişe gelsin). Rondodan ceviz, sarımsak, kişniş ve zapranayı geçirin(ceviz yağını bırakana kadar). Tavuğun suyundan bu karışıma biraz ilave edin ve tavukla karıştırın. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Zaprana: Aspir çiçeğinin ipe dizilerek kurutulmasından elde edilen bir baharattır. Gürcü yemeklerinde renk katması için çok sık kullanılmaktadır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nihan hanım merhaba, size mutfak sanatları akademisi ile ilgili bir şey danışmak istiyorum, mümkünse mailinizi rica edebilir miyim, şimdiden teşekkürler-Derya

Nihan Aksu dedi ki...

Merhaba derya hanım, mail adresim; nihannguclu@hotmail.com, sorularınızı bekliyorum...