9 Ağustos 2009 Pazar

Fırınlanmış Çilek

Tatlılarda sıcak ve soğuk karışımını seviyorsanız bu tarif tam size göre. Bekletmeden hemen servis yapmanızı öneririm, yoksa şeker sertleşmeye başlar. Daha hafif bir tat isterseniz şeker ve suyu tariften çıkarabilirsiniz. Çilekler fırınlanınca yeteri kadar su bırakıyor zaten.

500 gr. Çilek,
Çubuk Vanilya,
3 çorba kaşığı Balsamik Sirke,
1 adet Limon,
4- 5 adet Karanfil,
4-5 çorba kaşığı Esmer Şeker,
5 çorba kaşığı Su,
1 çorba kaşığı rendelenmiş Zencefil,
Vanilyalı Dondurma.

Çileklerin baş kısmını kesin (saplarından biraz daha fazlasını). Borcama, kestiğiniz taraf alta gelecek şekilde dizin (suyunun akmasını istiyoruz, o yüzden kesim önemli). Su, şeker, balsamik sirke, ortasını açıp içini aldığınız vanilya, zencefil ve karanfili bir kâsede karıştırın ve çileklerin üzerine dökün. Limonu dilimleyip çileklerin üzerine koyun ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dak. pişirin. Çıkartınca sıcak haldeyken kaplara bölüştürün üzerine de vanilyalı dondurma ilave edin.    

Hiç yorum yok: