26 Ağustos 2009 Çarşamba

Haçapuri

Geçtiğimiz hafta Karadeniz'in güzel ili Ordu'nun Perşembe ilçesindeydim. İnanılmaz lezzette Gürcü yemekleri öğrendim. Bunlardan biri Haçapuriydi. Haçapuri'nin çok fazla çeşidi mevcuttur. Bu tarif haşlanmış yumurta harcıyla yapılandır.

Hamuru için:
500 gr Un,
1/4 paket Yaş Maya,
1 tatlı kaşığı Şeker,
1 tatlı kaşığı Tuz,
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ,
1 yemek kaşığı Yoğurt,
1,5 su bardağı ılık Su.

Harcı için:
3 Yumurta,
1 yemek kaşığı Çörekotu,
2 orta boy Soğan,
İstenildiği kadar Lor Peyniri.

Hamur malzemelerini yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Yumurtaları haşlayın. Soğanı ay şeklinde doğrayın ve tuzda bekletin. Yumurtaları soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın. Soğanları tuzla ovun ve yıkayın. Soğanları, yumurtaları, çörekotunu ve peyniri karıştırın. Borcama sıvı yağ döktükten sonra hamurun yarısını koyun ve içine harcı dökün, kenarlarını kapatın ve hamurun geri kalanını üstüne kapatın. Ters çevirin ve tepsiye iyice yayın, mayalanmasını bekledikten sonra 190 derecede 25-30 dak pişirin.

Hiç yorum yok: