9 Ağustos 2009 Pazar

Havuç Reçeli

Bu reçelin aroması çok yoğundur, o yüzden tarçın ve zencefil en son eklenmektedir. Daha hafif bir tat istiyorsanız tarçın ve zencefil eklemeyiniz. Havucun çok pişip dağılmamasına dikkat etmek gerekir. Havucu haşlayıp bir kenara aldığınızda ne kadar solgun bir renkte olduğunu göreceksiniz, ona güzel, fosforlu, canlı rengini geri kazandırmak içinde zerdeçal kullanıyoruz. Bu reçeli şekerini azaltarak yaptığınız sade bir kek için sos olarak da kullanabilirsiniz, çok lezzetli oluyor.

1 su bardağı rendelenmiş Havuç,
1 su bardağı Toz Şeker (esmer şeker de olabilir)
4 su bardağı Su,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze Zencefil,
1 çubuk Tarçın,
3 adet Karanfil,
2 tutam Zerdeçal.

Zerdeçalı 1 çay bardağı sıcak suda bekletin. Rendelenmiş havuçları ( Rendenin kalın kısmında) 4 su bardağı suyla 10 dak. haşlayın ve havuçları bir kenara alın. Kalan suya şekeri ve karanfili ekleyerek şurup kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra karışıma havuçları, zerdeçalın suyunu, zencefili ve çubuk tarçını ekleyerek 10 dak. pişirin ve soğutmadan kavanozlara doldurup kapağını kapatın.

Hiç yorum yok: