8 Temmuz 2009 Çarşamba

Somonlu Levrek Sarma






120 gr.lık 2 adet levrek fileto,
50 gr. somon,
2 sap haşlanmış kuşkonmaz,
2 diş sarımsak,
20 gr. krema,
Bir tutam tarçın,
Bir tutam tuz,
Bir tutam karabiber.

Garnitür için;
1 adet kabak,
2 sap taze soğan,
1 adet havuç,
1 adet kırmızı dolmalık biber,
Çeyrek demet dereotu.

Hazırlanışı:
Levrek filetolarının kılçıklarını balık cımbızıyla temizleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Diğer tarafta somonu sarımsak ve kremayla beraber rondodan geçirin ve tatlandırmak için tarçın, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Levrek filetosunun içine somonlu karışımı sürün. Ortasına kuşkonmaz koyun ve rulo yapın. Ruloyu streç filmle sarın ve kenarlarını bağlayın. Kaynamış suya koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer tarafta sebzeleri soteleyin, en son taze soğan ve doğranmış dereotunu ekleyip servise hazırlayın.

Hiç yorum yok: