4 Haziran 2008 Çarşamba

Waterzooi

Bu yemek, Belçika'nın yerel yemeklerinden biridir. Eskiden nehirlerin temiz olduğu ve bol balık bulunduğu yıllarda "waterzooi" balıkla yapılırmış. Şu anda et ve tavuk kullanılıyorsa da en yaygını tavuktur. Belçika'da çikolata'dan sonra waterzooi, waffle, midye ve bira mutlaka denemesi gereken tatlardır.

(Malzemeler 2 kişi içindir.)

1 havuç,
1 pırasa,
1 soğan,
1 patates,
5 tane büyük boy mantar,
yarım limon,
2 tavuk göğsü ya da 1 tavuk göğsü ve 1 but,
1 su bardağı krema,
isteğe göre süslemek için taze nane, fesleğen ya da kişniş.


Sebzelerin hepsi şeritler halinde kesilir, limon sıkılır ve haşlanır. Renkleri canlı kalıcak şekilde haşlarsanız daha lezzetli ve berrak olur. Başka bir yerde tavuk haşlanır ve didilir. Tavukların haşlandığı suya krema ilave edilir. Biraz pişirilir ve daha sonra tavuk ve sebzeler ilave edilir. Servise hazırdır. taze yeşilliklerle süslenebilir.

Hiç yorum yok: