6 Haziran 2008 Cuma

Bagel

Bagel, Avrupa'da çok satan, simite çok benzeyen bir hamurişidir. Montreal, Kanada'nın en önemli şehirlerinden biridir. Montreal'de kendinizi Fransa'nın bir şehrindeymiş gibi hissedersiniz. Adım attığınız heryerde Bagel satan biryer bulabilirsiniz.

250 gr. Un,
1 tatlı kaşığı Maya(kuru),
1 tatlı kaşığı Toz Şeker,
2 çay kaşığı Tuz,
1 çorba kaşığı Zeytinyağ,
Yarım su bardağı ılık Su,
Susam.


Mayayı biraz suda bekleterek eritin, daha sonra bütün malzemeleri karıştırın,yoğurun ve kabarana kadar bekletin. Bu ölçülerle yaklaşık 4 adet bagel elde edebilirsiniz. hamuru dörde bölüp yuvarlaklar yapın,yine bekletin. Ortalarına delik açıp, kaynayan suya atın yaklaşık 1 dakika suda haşlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bagelları dizin,susam serpin ve önceden ısıtmış olduğunuz fırında 15-20 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
NOT: Susam yerine ayıklanmış ay çekirdeği, haşhaş, çörekotu, ufalanmış cevizde koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok: