Bagel, Avrupa'da çok satan, simite çok benzeyen bir hamurişidir. Montreal, Kanada'nın en önemli şehirlerinden biridir. Montreal'de kendinizi Fransa'nın bir şehrindeymiş gibi hissedersiniz. Adım attığınız heryerde Bagel satan biryer bulabilirsiniz.
250 gr. Un,
1 tatlı kaşığı Maya(kuru),
1 tatlı kaşığı Toz Şeker,
2 çay kaşığı Tuz,
1 çorba kaşığı Zeytinyağ,
Yarım su bardağı ılık Su,
Susam.
Mayayı biraz suda bekleterek eritin, daha sonra bütün malzemeleri karıştırın,yoğurun ve kabarana kadar bekletin. Bu ölçülerle yaklaşık 4 adet bagel elde edebilirsiniz. hamuru dörde bölüp yuvarlaklar yapın,yine bekletin. Ortalarına delik açıp, kaynayan suya atın yaklaşık 1 dakika suda haşlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bagelları dizin,susam serpin ve önceden ısıtmış olduğunuz fırında 15-20 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
NOT: Susam yerine ayıklanmış ay çekirdeği, haşhaş, çörekotu, ufalanmış cevizde koyabilirsiniz.
6 Haziran 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder