4 Haziran 2008 Çarşamba

Clam Chowder

Cape Cod, Boston'un güneyinde bir yarımadadır. Bu çorba Cape Cod'da ödül kazanmış bir çorbadır. Clam, deniz tarağı ve istiridye demektir. Clam Chowder, sadece deniz ürünleriyle değil ayrıca bacon'la(domuz pastırmasıyla) da yapılır. Amerika'da ve İngiltere'de bir çok farklı çeşidi mevcuttur. San Francisco'da bizim büyük yuvarlak köy ekmeğinin içinde de servis edilir.



1 tane rendelenmiş patates,
yarım su bardağı konserve mısır,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı şeker,
yarım su bardağı krema,
tuz, karabiber.
(istediğiniz deniz ürününden istediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz, haşlanmış halini eklemelisiniz.)

Rendelenmiş patatesi suyla beraber biraz haşlayın daha sonra sütü, tuz, karabiber ve mısırı ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Daha sonra dilediğiniz haşlanmış deniz ürününü ekleyin 2-3 dakikada öyle pişirin. En son kremayı ve şekeri ekleyin. Biraz koyulaşınca servise hazırdır.

Hiç yorum yok: