4 Mayıs 2008 Pazar

Yoğurt Tatlısı

3 kahve fincanı Yoğurt,
4,5 kahve fincanı Pudra Şekeri,
3 Yumurta,
yarım kahve fincanı eritilmiş Tereyağ,
6 kahve fincanı Un,
1 paket kabartma tozu.

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu.


Yumurta, şeker, tereyağ ve yoğurt sırasıyla eklenerek karıştırılır. En son un ve kabartma tozu eklenir. Elde edilen karışım 180 derecede 40 dakika pişirilir. Şerbet hazırlanır ve dökülüp çekmesi beklenir. Şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak kekin ılık ya da şerbetin ılık kekin sıcak olmasına dikkat edin. Eğer ikisi de sıcak olursa tatlınız hamurlaşır, ikisi de soğuk olursa tatlınız şerbeti çekmez.

Hiç yorum yok: