14 Mayıs 2008 Çarşamba

Islak Kek

4 yumurta,
2 su bardağı şeker,
2 çorba kaşığı kakao,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
vanilya,
1 çay bardağı vişne suyu.


Toz şeker sıvı yağ, süt, kakao mikserde karıştırılır ve bu karışımdan 1 bardak ayırdıktan sonra yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.200 derecede 30-35 dak. pişirilir. sıcakken kesilir ve vişne suyu dökülür, ardındanda sos eklenir.(daha ıslak olması için sosa biraz sütte ilave edebilirsiniz)

1 yorum:

semineaksu dedi ki...

tarifinizi çok beğendim.yapılışı kolay olduğu kadar lezzeti de çok güzel.
özellikle kek de vişne suyu detayı ayrı bir güzellik katmış

sizden daha fazla tatlı tarifi bekliyoruz...