28 Haziran 2009 Pazar

Kandil Simidi

5,5 - 6 su bardağı Un,
4 çorba kaşığı Yoğurt,
1 Yumurta (sarısı içine, beyazı dışına),
1 paket Margarin,
1 çay bardağı Sıvıyağ,
1 yemek kaşığı Mahlep,
1 yemek kaşığı Şeker,
2 tatlı kaşığı Tuz,
1 yemek kaşığı Sirke,
1 paket Kabartma Tozu,
Susam.

Margarin oda sıcaklığında yumuşatıldıktan sonra bütün malzemeler karıştırılır. Homojen bir hamur elde edildikten sonra istenilen boyutlarda simitler yapılır. Önce yumurta beyazına sonra susama batırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dak. pişirilir.

Hiç yorum yok: