29 Haziran 2009 Pazartesi

Chicken Fingers ( Chicken Tenders, Chicken Strips, Chicken Fillets)

Amerika'da çok sık tüketilen yemeklerden birisidir. Bir sepet içinde patates kızartması ve ranch sos, barbecue sos, honey mustard (bal-hardal) sos ile servis edilir. Porsiyonun büyüklüğüne göre ana yemek ya da başlangıç yemeği olarak düşünülebilir.

Kemiksiz Tavuk Eti (göğüs ya da kalça olabilir)
Soya Sos,
Beyaz Biber,
Hardal,
Tuz,
Ayçiçek yağı,
Galeta Unu,
Yumurta,
Un.

Tavuk etleri şeritler (çok ince olmamalı) halinde kesilir. Soya sos, hardal, beyaz biber, tuz ve ayçiçek yağının içinde buzdolabında 1 gece (birkaç saatte yeterli olabilir) bekletilir. Daha sonra bu karışımdan çıkarılıp önce un, sonra yumurta ve son olarakta galeta ununa batırılarak derin yağda kızartılır. Altın sarısı renk aldığında yağdan çekmelisiniz. Kalın parçalar ise içi pişmemiştir, fırında 10-15 dakika pişmeye bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok: