21 Ocak 2010 Perşembe

Çikolatalı Suflé

Sufle yapımı zor gibi görünür. Hangi tarifi denerseniz deneyin hiç bir zaman tutmazmış gibi olur. Bunun nedeni; Sufle, pratik ve iyi malzeme ister. Zaman ayırmalısınız suflenize. Nasıl olması gerektiğine zamanla karar verebilirsiniz anca. Aşağıda verdiğim tarif daha köpüklü kabarık sufleyi tercih edenler içindir. Eğer siz içi daha akışkan sufleleri sevenlerdenseniz yumurta beyazını ayrı bir kapta kar haline getirmeyin, bütün yumurtaları aynı anda karıştırın. Çikolatanız kaliteli olmazsa suflenizin hiç tadı olmaz. Kullandığınız kuvertürün en az yüzde 55 saf çikolata içermesine özen gösterin. Daha öncede belirttiğim gibi Sufle, zaman ister deneme ister. Birkaç defa yaptıktan sonra damak tadınıza uyan lezzeti yakalayabilirsiniz :)

8 adet Yumurta,
6 adet Yumurta sarısı,
500 gr. Bitter Çikolata,
500 gr. Tereyağ,
200 gr. Un,
225 gr. Toz Şeker,
1 paket Vanilya,
Bir tutam Tuz.


8 yumurta beyazını ayırın ve mikserde kar haline getirin. Geriye kalan bütün yumurtaları şekerle çırpın, unu ve vanilini ilave edin. Tortu kalmayana kadar çırpın, bir tutam tuz ekleyin. Bain marie'de çikolata ve tereyağı eritin. Yumurta karışımını ekleyin, iyice yedirin ve son olarak kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını ekleyin. Tek kullanımlık alüminyum kapları yağlayın ve unlayın, daha sonra kapları yarısına gelecek şekilde doldurun(sufleleri bu şekilde derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz, pişireceğiniz zaman çözülmesini beklemeden pişirme aşamasına başlayabilirsiniz). 250 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika, ortası sulu kalacak şekilde pişirin. Tabağa ters çevirerek koyun, pudra şekeri serperek vanilyalı dondurmayla servis edin. Afiyet olsun.

1 yorum:

Hakan dedi ki...

Merhaba,

Sufle yapımında toplam 14 yumurtadan mı bahsediyoruz? Ben sanırım yanlış anladım. 8 yumurtanın beyazını çırpıp 6 sının sarısını mı kullanıyoruz?

Teşekkür ederim