12 Ocak 2010 Salı

Biscotti

1 cup (200 gr.) Badem,
2 cups(400 gr.) Un,
1 1/2 çay kaşığı Kabartma Tozu,
1 1/2 çay kaşığı Tuz,
2 çay kaşığı Tarçın,
6 yemek kaşığı Tereyağ(yumuşamış),
2/3 cup(150 gr.) Toz Şeker,
2 adet Yumurta,
1 yemek kaşığı Amaretto,


Un, tuz, tarçın, kabartma tozu, toz şekeri karıştırın. Tereyağı ekleyerek crumble (yoğurmadan tereyağı una yedirmek, kırıntı haline getirmek) yapın. Yumurta ve amarettoyu ekleyin. Çok fazla yoğurmadan hamur haline getirin, ikiye bölün. İki hamuruda silindir haline getirin, aralıklı bir şekilde tepsiye koyun. 200 derecede 35 dakika pişirin. fırından çıkartıp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Hamur soğuyunca bir parmak kalınlığında dilimleyin ve tepsiye dizip 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: